Kerstmarkt
Deze plaat van een Hollandse kerstmarkt draagt Pieck op aan zijn dochter Elsa en haar man Charles, die in Engeland wonen.
Broodbakkerij
Vanaf de hoek van de straat slaat een man de voorbijgangers gade: een oude vrouw die vanuit de steeg komt aanschuifelen, op weg naar de bakkerij, en een meisje dat er door haar moeder voor een boodschap op uit is gestuurd . Ze zal terugkeren ...
De Rustende Moor
De teksten die Anton Pieck in het straatbeeld ziet, geeft hij op zijn tekeningen weer. Ze vertellen ons vaak veel over wat we zien op de plaat. Hoewel niet bekend is waar de postkoets die voor café "De Rustende Moor" heen gaat, is het - getuige ...
Apotheek
Met zijn bril op zijn neus voert de apotheker zijn nauwkeurige werk uit. Hij heeft de lampekap scheef gehangen, zodat hij optimaal kan profiteren van het licht.
Boerderij
Met het melkjuk op de schouders komt de boerendochter keert de boerendochter terug van de wei, waar ze de koeien heeft gemolken. Het is een zware klus, de emmers wegen aan beide zijden wel 25 kilo.
Het Veerhuis
Vanaf de pont meteen overstappen op de omnibus, dat is efficient reizen. Natuurlijk kun je ook eerst even een borreltje drinken in het Veerhuis.
Engelse koets
Op de platen van Anton Pieck tref je vele soorten Oud-Hollandse vervoermiddelen aan. Op deze plaat is een postkoets te zien, volgepakt met mensen en bagage. De duurdere dames en heren zitten binnen.
Kar-ga-door
De brug voor de Weerdpoort in Utrecht is steil, er moet zelfs een bruggentrekker aan te pas komen om het koetsje er overheen te helpen. Bruggentrekkers worden ook wel aangeduid met de logische naam kar-ga-door.
Scharenslijper Monnickendam
Vanauit zijn liefde voor het oude en zijn bewondering voor vakmanschap legt Anton Pieck graag ambachtslieden vast. Zoals deze scharensliep in Monnickendam, die met zijn handkar langs de deuren gaat om messen en scharen te slijpen.
Sjieke koets
De deftige dame kijkt uit het raam van de koets. Hoewel ze lekker binnen zit is het rijden over de hobbelige keien niet altijd even comfortabel. Haar koets maakt deel uit van een groter gevolg, dat zich door de winterse avond spoedt.
De Munt
De Amsterdamse Munt zoals die er in de negentiende eeuw uit moet hebben gezien. Op de voorgrond de gracht, waar de Amsterdammers het gezellig maken op het ijs.
Uit rijden, Harpenden Engeland
Ook in vroeger tijden ging men voor hun plezier een stukje rijden. Een huisvrouw is haar stoepje in Harpenden aan het vegen. Terwijl ze uitrust kijkt ze naar de passerende koets.
Uitzwaaien
In zijn Camera Obscura mijmert Nicolaas Beets onder het pseudoniem Hildebrand over zijn vrienden die vertrokken naar verre oorden. Anton Pieck maakt 22 platen bij de Camera Obscura, die rond de tweede Wereldoorlog in drie kalenders verschijnen.